Reseptit


Parmesaanipasta ”Decamerone”

4 hengelle

800 g mieleistäsi pastaa (spaghettia, tagliatellea tms.)
700 g Parmesaanijuustoa, raastettuna
8 rkl Ekstraneitsytoliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
Suolaa

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää tarpeeksi suolaa. Lisää joukkoon pasta. Kypsennä noin 2 minuuttia alle paketin ohjeistetun keittoajan, jotta pastat jäävät al dente-kypsyyteen. Ota talteen 2,5 dl pastan keitinvettä, ennen kuin kaadat loput pois.

Siirrä kypsennetty pasta pannulle. Lisää voi ja puolet talteen otetusta pastan keitinvedestä. Anna kiehahtaa keskilämmöllä.

Alenna levyn lämpötilaa. Lisää joukkoon raastettu parmesaani ja pippuri. Pyörittele pasta kunnolla, jotta kastike leviää koko annokseen. Anna porista hiljaisella lämmöllä vain juuri niin kauan, että juusto sulaa ja kastike paksuuntuu hieman – noin minuutin ajan.

Jos pasta vaikuttaa liian kuivalta, sekoita joukkoon vielä hieman lisää talteen otettua pastan keitinvettä. Jaa pasta neljään annoskulhoon ja lorauta oliiviöljyä päälle. Viimeistele vielä pyöräytyksellä mustapippurilla ja nauti.

Agrodolce paprikat, antipasti

4 annosta

2 kpl punainen paprika
2kpl keltainen paprika
1 dl oliiviöljyä
½ dl pinjansiemeniä
½ dl rusinoita
suolaa
½ dl sokeria
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl vettä

Leikkaa paprikat 2cm kuutioksi. Lämmitä pannussa oliiviöljy ja paista siinä paprikat, pinjansiemenet ja rusinat. Lisää suola, sokeri, etikka ja vesi. Hauduta 7 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kampasimpukoita, grillattua parsaa, sahramikastiketta, kirsikkatomaatti confit ja tuoretta basilikaa

4 annosta

Kastikkeeseen

100 g voita
4 Munankeltuaista
2 rkl tuoretta sitruunamehua
1 pieni pussi sahramia
½ tl suolaa
½ tl sokeria

Kirsikkatomaatti confit

10 kirsikkatomaattia
1 tl hienonnettua tuoretta timjamia
1/2 tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
12 vihreää parsaa
12 kampasimpukkaa
4 basilikan lehteä

Aloitetaan!

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita ne uunipellille. Lisää sokeri, oliiviöljy ja hienonnettu imjami. kypsennä uunissa 115 asteessa 1h 15min.

Kastike: sulata voi hitaasti pienessä kattilassa. Laita toiseen isompaan kattilaan kiehumaan pari litraa vettä vesihaudetta varten. Sekoita keskenään metallikulhossa keltuaiset, sokeri, suola sahrami ja sitruunamehu. Vatkaa sekaisin kevyesti. Aseta kulho yläreunaan asti kiehuvaan veteen ja vatkaa samalla kun lisäät voisulan vähitellen. Vatkaa, kunnes kastike on ilmavaa. (ei majoneesia).

Kuori parsoja hieman ja grillaa ne (ei yli puolta minuuttia). Lisää suolaa ja oliiviöljyä. Asettele parsat kauniille lautaselle. Lisää oliiviöljyä kuumalle pannulle ja lisää kampasimpukat. Kypsennä minuutin ajan molemmin puolin. Lisää sahramikastiketta nätisti parsojen päälle ja ympäri lautasta. Asetttele sitten kampasimpukat ja koristele annos kirsikkatomaatti confit:lla ja tuoreella basilikalla.

BUON APPETITO!