Michelin-kokki Guido Haverkock Menu Degustazione

Keski-Italian vehmailla kunnailla, kauniisti kumpuilevalla maaseudulla ja pittoreskeissa kaupungeissa on kautta aikain syöty ja juotu erinomaisesti. Arno-joen laakson, Ligurianmeren, oliivilehtojen ja viinitarhojen aarteet sävyttävät paikallista ruoanlaittoa. Firenzen renessanssitaiteesta, keskiaikaisesta Sienasta ja Pisan kaltevasta tornista kuulussa maakunnassa vallitsee ainutlaatuinen ruokakulttuuri. Pecorino, Mortadella, Crostini, Colonnata ja Chianti ovat mallioppilaita upean runsaudensarven loistavista raaka-aineista.

Klaus K:n keittiöpäällikkö Marko Koskisen kiihkeä pulssi on italialaismakujen rytmittämä. Helsingin italialaisen ruokakulttuurin saralla hyvin ansioituneella Koskisella oli ilo ja kunnia tutustua keittiömestari Guido Haverkockiin Toscanan Montalcinossa. Keittiömestari oli juuri ansainnut ensimmäisen oman Michelin-tähtensä Castello Banfin viinitilan ensiluokkaiselle ravintolalle.

Pienen kukkulakaupungin kupeelta Havercock siirtyi ruoastaan kuulun Emilia-Romanan pääkaupunkiin Bolognaan. Hänen kolmen vuoden työskentely elegantissa Ristorante Porticissa tulkittiin jälleen Michelin-tähden arvoiseksi.

Haverkock on nyt asettunut rakastamaansa Toscanaan, missä hän toteuttaa ruokaunelmaansa Ristorante Tavola di Guido’n kauniissa ympäristössä. Hänen puhdaslinjaisissa ruokavisioissa esittäytyvät myös modernit näkemykset kasvis- ja vegaaniruoasta.

Maaliskuun 4. ja 5. päivänä saamme nauttia mestarikokin valmistaman kuuden ruokalajin toscanalaisen illallisen, jonka runsaat maut esittäytyvät hänen valitsemiensa viinien kera.

Menu Degustazione by Guido Haverkock 4-5.3.2020

75 € / 99€ sisältäen viinit


Saluto dalla cucina

Keittiön tervehdys

Franciacorta Barone Pizzini Animante, Lombardia

“Tonno del Chianti”


Cacciucco di ceci e bietole, bruschetta con acciughe

Kikherne Cacciucco, lehtimangoldia ja sardelli -bruschetta

Abbazia Novacella Praepositus Kerner 2017, Alto Adige


Tortelli farciti di scottiglia di faraona, salsa di olive nere

Helmikana-raguulla täytettyjä tortelleja, mustaoliivikastiketta

Anna Maria Abbona Barbera d’Alba 2017, Piemonte


Lombo di manzo frollata, crosta di erbe Toscane

Raakakypsytettyä häränfileetä, toscanalaista yrttikuorrutetta

Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2015, Toscana


Schiuma di Mascarpone, briscole di caffè salat, granita di caffè, cioccolato fuso

Mascarponevaahtoa, suolaista kahvicrumblea, kahvigranitea ja suklaakastiketta

Fattoria di Basciano Vin Santo del Chianti Rufina 2012, Toscana

Kattaukset klo 18.00

Varaa pöytä